UAT Municipiul Oradea
prin Primaria Municipiului Oradea

În calitate de partener de proiect, Primăria Municipiului Oradea contribuie la atingerea obiectivului principal al proiectului și anume, la îmbunătățirea serviciilor utilizate în situații de urgență pentru localizarea și asigurarea în timpul cel mai scurt posibil a intervențiilor de salvare, prin extinderea infrastructurii și modernizarea echipamentelor folosite de serviciile publice de specialitate în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Oradea și Spitalului Clinic Municipal „Gavril Curteanu” Prin înlocuirea aparaturii medicale învechite, suplimentarea celei existente, dotarea cu aparatură pe care unitatea spitalicească beneficiară nu o deține, precum și datorită sistemului de telemedicină ce va funcționa la nivel transfrontalier, autoritatea contractantă intenționează să îmbunătățească bunăstarea medicală a locuitorilor din județul Bihor prin:ameliorarea și instituirea serviciilor medicale de urgență de calitate în zonele urbane și rurale pentru a oferi îngrijiri de urgență permanente, construind o infrastructură de telemedicină care ajută la localizarea, diagnosticarea și tratarea situațiilor de urgență în cel mai scurt timp și distanță posibil, optimizând supraîncărcarea muncii. cauzate de deficitul de resurse umane. Un alt obiectiv care urmează a fi atins este echilibrarea inegalităților în ceea ce privește serviciile medicale din zona transfrontalieră cauzate de diferențele în disponibilitatea și calitatea oncologiei și a medicinei fizice și a reabilitării, pentru a rezolva deficitul de resurse umane și migrația asistenței medicale între cele două țări.

Rezultate așteptate:

  • Sistemul de telemedicină inter-spitalicească cu componentele aferente, precum și Sistemul PACS vor fi folosite de partenerii proiectului prin instalarea, functionarea si operarea acestora în cadrul spitalelor aflate in administrarea UAT-urilor, după cum urmează: A.T Mun. Beiuș pentru Spitalul Beius; U.A.T Mun. Marghita pentru Spitalul Municipal „Dr. Pop Mircea”; U.A.T Orasul Aleșd pentru Spitalul Orășenesc Alesd; U.A.T Mun. Salonta pentru Spitalul Municipal Salonta; UAT Mun. Oradea pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea si Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu Oradea”; UAT Judetul Bihor – Serviciul Judetean Salvamont Salvaspeo Bihor (centrele medicale de urgență ce urmează a fi construite in zona montană la Stâna de Vale si Padiș)
  • Două Laringoscoope video cu ecran LCD și stocare de date vor fi contractate de către UAT Municipiul Oradea pentru a fi folosite de Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea – beneficiarul final.
  • Computerul Tomograf cu 128 slice-uri va fi contractat de către UAT Municipiul Oradea pentru a fi folosit de Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea.
  • Cele 10 paturi electrice pentru ATI vor fi contractate de către UAT Municipiul Oradea pentru a fi folosite de Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea în scopul de a îmbunătății condițiilor din secția ATI.
  • Sistemele Angio CT și IMAGISTIC SPECT CT vor fi contractate de către UAT Municipiul Oradea pentru a fi folosite de Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea, cu scopul de a echilibra inegalitățile în domeniul oncologiei la nivelul județelor Bihor și Hajdu – Bihar.
  • Două aparate radiologice digitale vor fi contractate de către UAT Municipiul Oradea pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea (1 buc) și Spitalul Clinic Municipal Dr. Gavril Curteanu Oradea (1 buc.)
  • O ambulanță echipată va fi contractată de către UAT Municipiul Oradea în vederea scurtării timpului de intervenție al personalului medical pentru cazurile de urgență.

Bugetul aferent partenerului:

Total: 4 777 314.98 Euro
Din care: – FEDR 4 060 717.73 Euro
                     – Co-finanțarea statului roman: 621 003.18Euro
                     – Contribuția proprie a partenerului: 95 594.07 Euro

Date de contact partener

Adresa:Oradea, Piața Unirii, nr.1, jud. Bihor, cod poștal 410100

Telefon:+40 259 437 000

Sari la conținut