Universitatea Oradea
prin Facultatea de Medicina și Farmacie
Facultatea de Medicină și Farmacie va reconstrui și va dota cu echipamente de specialitate o clădire pentru înființarea Centrului de formare continuă de abilități practice în domeniul sănătății, cu scopul de a oferi oportunități de antrenament și pregătire permanentă pentru toate nivelurile de practică medicală, în majoritatea disciplinelor din domeniul sănătate. Centrul de formare va găzdui următoarele module de pregătire si perfecționare:
Modulul Anatomie
- atlas de anatomie
- anatomie patologică
- disecție virtuală
- ortopedie, traumatologie, etc.
Modul ATI
- simulator manevre resuscitare
- intubare
- defibrilare
- tratament, etc.
Modul Discipline Chirurgicale
- exersarea manevrelor de chirurgie laparoscopică
Modul Endoscopie
- simulator proceduri endoscopice
Modul Ecografie
- simulator proceduri ecografice
Modul Medicină Dentară
- masă de lucru,
- fantom pentru exersare studenți, rezidenți
Rezultate așteptate: Se așteaptă creșterea calității actului medical, ca urmare a îmbunătățirii capacităților și performanței personalului medical. Aceste rezultate se vor obține prin următoarele metode:
- Generarea unor scenarii și elemente de risc ce pot apare în cazuri de urgență sau în tratamentul pacienților oncologici, va duce la familiarizarea personalului cu tehnicile de intervenție, va asigura un răspuns prompt, având ca scop final salvarea de vieți omenești.
- Se va pune accentul pe învățarea acționării în echipă, care are o importanță deosebită, mai ales în situații critice, de urgență, când personalul trebuie să acționeze și să reacționeze eficient, competent, în timp scurt. Prin acest mod de pregătire, un număr mai mare de studenți vor avea acces la exersarea și dobândirea unor abilități practice, fiind important ca aceste manopere să fie învățate corect de la început.
Beneficiarii acestor programe de instruire profesionala vor fi
- studenții Facultății de Medicină și Farmacie, Universitatea din Oradea;
- medicii rezidenți aflați sub coordonarea Facultății de Medicină și Farmacie Oradea și a Universităților din Oradea și Debrecen, în funcție de specialitate și curricula de pregătire;
- medicii care își desfășoară activitatea în spitalele clinice şi centrele medicale din Județul Bihor și Hajdú-Bihar;
- studenții și medicii din alte centre universitare, prin participarea la cursuri specifice și prin activități de colaborare educativă;
- alte categorii de personal implicați în activități de urgență: pompieri, paramedici, militari, polițiști, jandarmi, salvamont, etc. Existența facilităților de simulare complexă va permite antrenamentul specific.
Bugetul aferent partenerului:
Total: 1.508.194,08 Euro
Din care FEDR: 1.266.581,38 Euro
– Co-finanțarea statului roman: 193.700,91 Euro
– Contribuția proprie a partenerului: 47.911,79 Euro
Date de contact partener
Adresa: Oradea, str. Universității, nr.1, jud. Bihor, cod poștal 410087
Telefon: +40 259 408 113;
+40 721 797 266
Web: www.uoradea.ro