Nagyvárad közigazgatási területe
a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal által

A Nagyváradi Polgármesteri Hivatal projektpartnerként hozzájárul a projekt fő céljának eléréséhez, nevezetesen a vészhelyzetekben használt szolgáltatások javításához a mentési beavatkozások felkutatásához és a lehető legrövidebb időn belüli biztosításához az infrastruktúra bővítésével és a felhasznált berendezések korszerűsítésével. szakosított közszolgáltatások a Nagyváradi Megyei Sürgősségi Klinikai Kórházban és a „Gavril Curteanu” Városi Klinikai Kórházban. Az elavult orvosi berendezések pótlásával, a meglévők kiegészítésével olyan eszközökkel, amelyek a kedvezményezett kórházi egység nem rendelkeznek, és amelyek határokon átnyúló szinten működnek, Az ajánlatkérő szerv javítani kívánja Bihar megye lakóinak egészségügyi jólétét: minőségi sürgősségi orvosi szolgáltatások fejlesztésével és létrehozásával a városi és vidéki területeken az állandó sürgősségi ellátása érdekében, telemedicina infrastruktúra kiépítésével, amely segíti a vészhelyzetek felkutatását, diagnosztizálását és kezelését a lehető legrövidebb idő és távolság, optimalizálva a jaj rkload. az emberi erőforrások hiánya okozza. Egy másik elérendő cél a határokon átnyúló egészségügyi szolgáltatások egyenlőtlenségeinek kiegyenlítése az onkológia, a fizikai orvoslás és a rehabilitáció elérhetőségében és minőségében mutatkozó különbségek miatt, a két ország közötti humánerőforrás-hiány és az egészségügyi migráció kezelése érdekében.

 

Elvárt eredmények:

  • A kórházak közötti távorvoslás rendszere kapcsolódó komponensekkel és a PACS rendszert a projekt partnerei úgy fogják használni, hogy telepítik, működtetik és működtetik azokat a kórházakban a területi és adminisztratív részlegek adminisztrációja alatt, a következőképpen: Belényes város közigazgatási területe a Belényesi kórház számára; Margitta közigazgatási területe a margittai „Dr. Pop Mircea” Városi Kórház számára, Élesd közigazgatási területe az Élesdi Városi Kórház számára; Szalonta közigazgatási területe a szalontai Városi Kórház számára; Nagyvárad közigazgatási területe a Nagyváradi Megyei Sürgősségi Kórház és a „Dr. Gavril Curteanu” Városi Klinikai Kórház számára; Bihar megye közigazgatási területe – a Salvaspeo Bihor Megyei Mentőszolgálat (sürgősségi orvosi központokat építenek Biharfüred és Pádis hegyi területen)
  • Két laringoszkóp LCD monitorral és adattárolóval, Nagyvárad közigazgatási területe által, amelyet a Nagyvárad Megyei Sürgősségi Kórház – a végső kedvezményezett – használ.
  • Számítógépes tomográf 128 slice-al Nagyvárad közigazgatási területe által, amelyet a Nagyvárad Megyei Sürgősségi Kórház használ.
  • 10 elektromos ágy Nagyvárad közigazgatási területe által, amelyet a Nagyvárad Megyei Sürgősségi Kórház használ az intenziv osztály feltételeinek javitása érdekében.
  • Angio CT és IMAGISTIC SPECT CT rendszerek Nagyvárad közigazgatási területe által, amelyet a Nagyvárad Megyei Sürgősségi Kórház használ, az onkológiai egyenlőtlenségek kiegyenlítése érdekében Bihar és Hajdu – Bihar megyékben.
  • Két digitális radiológiai eszköz Nagyvárad közigazgatási területe által, amelyet a Nagyváradi Megyei Sürgősségi Klinikai Kórház (1 db.) és a Dr. Gavril Curteanu Városi Kórház használ (1 db.)
  • Egy felszerelt mentőautó Nagyvárad közigazgatási területe által, amelyet a Nagyváradi Megyei Sürgősségi Kórház használ, annak érdekében, hogy lerövidüljön az orvosi személyzet beavatkozási ideje vészhelyzetek esetén.

A partner költségvetése:

Teljes költségvetés: 4 777 314.98 Euro
Amelyből: – ERFA 4 060 717.73 Euro
                     – A román állam társfinanszírozása: 621 003.18Euro
                     – A partner saját hozzájárulása: 95 594.07 Euro

Partner elérhetőségei

Cím: Piața Unirii 1, 410100 Bihar megye

Telefon:+40 259 437 000

Megszakítás