PROJEKT LEÍRÁSA

A Bihar Megyei Tanács az egészségügyi szolgáltatások fejlesztését  illetve jobbítását célozza meg a megye hegyvidéki területein, két elsősegély- és sürgősségi központ létrehozásával Pádison és Biharfüreden. Ezen központok működtetését a Bihar Megyei Hegyimentő Szolgálat (Serviciul Județean Salvaspeo Bihor) fogja biztosítani. Ugyanakkor a Bihar Megyei  „Crisana” Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség (I.S.U. „Crișana” Bihor) társult partnerkénti bevonása azzal a céllal történt, hogy a  Bihar Megyei Tanács részére jóváhagyott pályázati támogatásból megvásárolandó speciális egészségügyi berendezéseket (telemedicina rendszer) ingyenes használatra átadásra kerüljenek a Bihar Megyei Rohammentő Egység részére, lévén ez az egyedüli olyan struktúra mely rendelkezik a kellő felkészültségű speciális szakembergárdával.

Berettyóújfalu Város Önkormányzata, a Gróf Tisza István Kórházban (alárendelt intézményében) az előzetesen felújított  gyógyászati részlegébe helyezi át a kórház mozgás rehabilitációs járóbeteg részlegét, amit korszerű orvosi eszközökkel és felszereléssel lát el.

Nagyvárad Megyei Jogú Város Önkormányzata egy hatékony távgyógyászati (telemedicina) hálózat kialakítását célozza meg,valamint a Megyei Sürgősségi Kórház és a „Dr. Gavril Curteanu” Megyei Kórház felszerelését a következő berendezésekkel: digitális ultrahang és röntgen gép, Angiográf CT kemoembolizációs kezelések elvégzésére, illetve egy intenzív osztály Scintigraf CT-vel való felszerelését az endokrin és daganatos elváltozások felismerése céljából.

Margitta, Nagyszalonta, Élesd, Belényes Önkormányzatok digitális ultrahang és röntgen géppel szerelik fel a helyi kórházakat.

A Nagyváradi Egyetem az Orvosi és Gyógyszerészeti Karának egy képzési központot alakít ki innovativ orvosi eljárások és műtéti módszerek alkalmazására.

Pályázati megvalósítások:

Gyors és hatékony sürgősségi egészségügyi beavatkozást lehetővé tévő eszközhálózat és infrasturkúra Bihar megye hegyvidéki térségében valamint a mentési idő lerövidítése.

A rendelkezésre álló források felhasználása és ezek élettartamának növelése.

Az onkológiai kezelések számának növelése.

Folyamatos képzés és naprakész szakembergárda biztosítása.

Projekt időtartama:
08.01.2019 – 07.31.2022

Megszakítás